Ahad, September 12

Aidilfitri 2

Kacau bilau pagi raya merupakan satu scene yang berlaku dalam hidup gua sejak dulu lagi. Sejak dari dulu lagi pagi raya pertama gua merupakan satu pagi yang emo bagi gua.

Kadang-kadang gua jadi emo bila tengok mesej-mesej kat henset berderet-deret ucap selamat hari raya, ingat juga kat gua ni. Kadang-kadang gua jadi emo atas sebab mana butang baju melayu takleh 'in' dalam lubang baju melayu yang baru. Kadang-kadang gua jadi emo bila baju melayu gua tak gosok-gosok lagi. Yang paling emo bila 'bigbos'gua bising-bising pagi raya sebab subuh tak sembahyang dan lepas tu bising melarat sampai alam akhirat.

Lepas semua sudah, gua keluar rumah guna langkah kanan, gerak pergi kubur dulu sebelum pergi sembahyang raya. sama adik, sama mama, sama 'bigbos' gua. Lepas semayang raya, dengar khutbah. Masa khutbah tok imam dok bo be bo be, gua boleh pasang kuda-kuda kat dagu, gua tidur.

Habis khutbah, gua cari-cari member-member kampung gua, mana tau dapat salam hari raya. Yang jumpa ajak pergi rumah, gua kata nanti menyusul. Sampai kat tangga masjid gua dah redi nak usha awek-awek yang kompem pagi tu dress up habis. Masa tu kalau nak tengok Mek Selamah silap-silap boleh syak anak dara. Gua setting baik sampin sama songkok, bia nampak elok sikit. Memang saat ni gua tunggu-tunggu setahun sekali je. Nak usha anak dara kampung.

Usha-usha gak, ni apa cerita capal raya gua kene rembat! Gua angkat kaki seluar, gua tenang, gua senyum, gua angkat peace kat anak-anak dara sekalian, gua jalan pergi kat kereta! Gua syak kutu-kutu yang rembat memang dah aim dari stat gua turun keta tadi lagi.

7 ulasan:

  1. hihihi..s0 sweet..
    nnti cri org yg leh ir0n n butang bju melayu ye..huhuhu
    cntik sgt k0t capal u 2..huhuhu

    BalasPadam
  2. kai selipar jepun je..murah dan berjenama..J.E.P.U.N..lalala

    BalasPadam
  3. kata hari raya...hari raya kena bergaya...

    BalasPadam
  4. yal0r..imej itu pnting..bt0l2..

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini