Khamis, Januari 27

mengelamun 1

Waktu sekarang kelas gua akan mula pada jam 10 pagi. Tiap tiap hari kelas gua pagi. Gua akan set alarm pukul 9 pagi sebagai langkah berjaga-jaga supaya kelas gua semester ni jadi semua full pegi tak ada ponteng ponteng. Sedang sedang orang kata, waktu sedap sedap pegi kelas. Sebab itu kadang-kadang gua pegi kelas sekarang ni ada awal sikit, sebab kalau dulu setengah jam lambat masuk kelas. Pernah sekali gua masuk kelas apa entah semua kerusi penuh, gua terpaksa keluar balik cari kerusi angkat tinggi tinggi masuk kelas. Gua syak memang ada budak nak kenakan gua. Pesen dengki tak habis habis.


***


Gua bangun dari tidur macam biasa, ambil shower sokubutsut perisa oren, ambil berus gigi, ambil kolget, tak ada banyak cerita, gua terus melangkah ke tempat mandi. Sampai kat singki, gua bukak paip, air laju je keluar, tak ada halang halang. Gua tadah tangan kasi air sikit dalam tadahan, lepastu gua percikkan dekat muka gua. Macam dalam iklan pun ada. Taik mata gua kasi sapu sikit. Bagi bersih bercahaya.

"Brader, tak kan nak gosok gigi pakai deadoren kot" tanya budak sebelah bilik gua. Kalau tak pikir panjang mahu gua hantuk budak tu dekat cermin. Gua kat situ senyum nipis, kaver buat buat pakai deadoren dekat ketiak. Malu...malu...malu...


bersambung....

2 ulasan:

  1. agak melampau . nape takgne berus jamban je. agak logik ko hahhaha

    BalasPadam
  2. bawak deodorant masuk toilet pon BOLEH~~~~~hihihihih

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini